Tijd voor een feestje!

Ter ere van 5 jaar Den Bosch onder Stoom zal op zaterdag 28 oktober de grote ‘Jubileum Express’ door het land stomen. We gaan dit spectaculair met jullie vieren.

Niet één maar 2 (!) grote stoomlocomotieven zullen deze ‘Jubileum Express’ trekken. Voor de kenners onder ons in vakjargon: een lange stoomtreinrit door Nederland volledig in dubbeltractie, zoals vroeger, toen stoomlocs de spoorwegen domineerde. Op dit moment wordt het programma uitgewerkt en kunnen er nog geen tickets worden besteld. Maar dat het een bijzondere en spectaculaire reis wordt staat al vast. Stap in en vier 5 jaar Den Bosch onder Stoom met ons mee!

2018 | juli

ModeltreinCenter Den Bosch postte een bericht op social media met de vraag of haar klanten een ritje met de stoomtrein zouden willen maken. Binnen korte tijd werd dit bericht ruim 30.000 keer bekeken en hadden velen interesse in de trein.

2018 | september

De titel ‘Den Bosch onder Stoom’ werd door Martijn van ModeltreinCenter bedacht en al snel werkelijkheid. Ruim 2.000 tickets werden er verkocht voor de pendelritten tussen Den Bosch en Eindhoven.

2019

De tweede editie van Den Bosch onder Stoom pendelde tussen Den Bosch en Tilburg. ModeltreinCenter Den Bosch bestond in 2019 tien jaar dus werd er groots uitgepakt met 4 (!) locomotieven en duizenden reizigers. Naast materieel van de SSN uit Rotterdam was ook de VSM uit Apeldoorn aanwezig. Het Brabants Dagblad pakte het nieuws snel op en plaatste ons op de voorpagina.

2020 – 2023

Ondanks het coronavirus in 2020 bleven we op stoom! In 2021 werd Het Stoomgenootschap opgericht en starten we met pendelritten tussen Den Bosch en Nijmegen en een mooie rondrit door Oost-Nederland. Een jaar later reed de Bossche Bollenexpress naar Haarlem en in oktober 2022 ging het op stoom naar Keulen. Ook dit jaar gaan we jullie verassen met mooie ritten, blijf ons daarom volgen!