Zaterdag 28 oktober

Tijd voor een feestje!

5 jaar Den Bosch onder Stoom & 35 jaar Miljoenenlijn in Simpelveld (Zuid-Limburgse Stoomtrein). We gaan dit op bijzondere wijze met jullie vieren op zaterdag 28 oktober met onze stoomtreinreis ‘Limburg op Stoom’.

Niet één maar 2 (!) grote stoomlocomotieven zullen deze ‘Jubileum Express’ trekken. Voor de kenners onder ons in vakjargon: een lange stoomtreinrit vanaf de Randstad naar het prachtige heuvellandschap in Zuid-Limburg volledig in dubbeltractie. Zoals vroeger, toen stoomlocs de spoorwegen domineerde met lange en zware treinen. Een enkele reis duurt ca. 4 uur.

Belangrijke informatie

– Je boekt met ons nieuwe boekingssysteem. Je kunt nu zelf je zitplaatsen uitkiezen. Eenvoudig selecteren, het bestel en betaalproces doorlopen en daarna de tickets downloaden in de mail. Op het ticket staat een barcode voor de NS poortjes.
– Deze reis heeft twee verschillende eindbestemmingen. De liefhebber kan het jubileumfeest bij de Miljoenenlijn in Simpelveld bezoeken, daar betaal je 9 euro extra voor. Je kunt dan onbeperkt genieten van alle extra (stoom)treinen en festiviteiten. Liever een stedentripje? Stap dan uit in Valkenburg.

Treintijden:
Een indicatie: Rotterdam CS 07:30/23:00 uur en Den Bosch 08:30/21:30 uur. Op de tussengelegen stations Gouda en Utrecht CS stoppen we ook. De aankomst is gepland rond 12:00 uur en het vertrek na 18:00 uur. Houd in elk geval rekening met relatief vroege opstap en late aankomsttijden.

Tarieven:
Eersteklas €119,00 UITVERKOCHT
Tweedeklas €99,00. Per boeking €0,95 verwerkingskosten.
(Eersteklas incl. Limburgse vlaai en koffie/thee geserveerd op de zitplaats)

UPDATE: Het feestprogramma
bij de Miljoenenlijn

Met in totaal 9 (!) verschillende stoom en diesellocomotieven belooft het in Simpelveld een groot feest te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek, cultuur, stoom en treinen. Bezoek de werkplaats om de revisie van een grote stoomlocomotief te zien en rijd mee in de cabine van een diesellocomotief. En niet geheel onbelangrijk, voor de inwendige mens is er een Duitse Biergarten met barbecue.

Twee verschillende bestemmingen

De (stoom)treinenliefhebber kan het jubileum feest van de Miljoenenlijn in Simpelveld bezoeken. Voor slechts €9,- extra kun je meerijden met alle extra (stoom)treinen op de Miljoenenlijn en genieten van extra festiviteiten. De locomotieven die onze trein eerder die dag door Nederland hebben getrokken worden in Simpelveld voorzien van vele tonnen nieuwe kolen en tienduizenden liters water voor de terugreis.

Voor wie liever een stedentrip maakt stopt onze stoomtrein speciaal in Valkenburg! Een prachtige sfeervolle stad voor een heerlijke dagje uit. Zodra je de stoomtrein uit stapt zie je het fraaie station van Valkenburg, wat tevens een Rijksmonument is. Naast de beroemde Gemeentegrotten, de steenkolenmijn of de kasteelruïne biedt de stad je ook vele fijne terrassen & restaurants.

De stoomtrein stopt eerst in Valkenburg en rijdt daarna door naar de Miljoenenlijn (Simpelveld)