Van ludieke actie tot Het Stoomgenootschap,

een tijdlijn vanaf 2018 tot nu.

2018 | juli

ModeltreinCenter Den Bosch postte een bericht op social media met de vraag of haar klanten een ritje met de stoomtrein zouden willen maken. Binnen korte tijd werd dit bericht ruim 30.000 keer bekeken en hadden velen interesse in de trein.

2018 | september

De titel ‘Den Bosch onder Stoom’ werd door Martijn van ModeltreinCenter bedacht en al snel werkelijkheid. Ruim 2.000 tickets werden er verkocht voor de pendelritten tussen Den Bosch en Eindhoven.

2019

De tweede editie van Den Bosch onder Stoom pendelde tussen Den Bosch en Tilburg. ModeltreinCenter Den Bosch bestond in 2019 tien jaar dus werd er groots uitgepakt met 4 (!) locomotieven en duizenden reizigers. Naast materieel van de SSN uit Rotterdam was ook de VSM uit Apeldoorn aanwezig. Het Brabants Dagblad pakte het nieuws snel op en plaatste ons op de voorpagina.

2020 – 2023

Ondanks het coronavirus in 2020 bleven we op stoom! In 2021 werd Het Stoomgenootschap opgericht en starten we met pendelritten tussen Den Bosch en Nijmegen en een mooie rondrit door Oost-Nederland. Een jaar later reed de Bossche Bollenexpress naar Haarlem en in oktober 2022 ging het op stoom naar Keulen. Ook dit jaar gaan we jullie verassen met mooie ritten, blijf ons daarom volgen!